Azi itsi cumparam bicicleta ! Partea 1

Voiam eu demult bicicleta, insa niciodata nu parea momentul potrivit. Pai, nici acuma in septembrie nu era : financiar eram in minus, profesional : in cautare, personal : in uitare. Plus la asta, era inceputul ultimului meu semestru in Italia. Multi s-au mirat , “Acuma te-ai trezit sa iti cumperi bicicleta?? ” Bine ca m-am trezit acuma, mi-am zis. Si anume din cauza ca e ultimul meu semestru in Italia, as vrea sa fie memorabil, diferit, interesant. Iar astazi, in 20 decembrie 2011, cu o zi inainte de plecare, pot sa zic ca mi-a reusit. Au fost 4 luni destul de pline.

Prima data ne-am pornit noi cu TS dupa bicicleta intr-o joi, cred ca era 22 septembrie 2011, dupa cum am dedus din cele ce au urmat. Vorbisem cu niste lume, ma uitasem pe internet in momente cind luam mici/mari pauze de la lucru, si … uitasem harta acasa. Eram destul de entuziasmata – prima mea bicicleta ! Voiam sa fie rosie si voiam sa fie frumoasa si mai voiam sa nu cad de pe ea :)

Ne-am pornit voioshi spre Porta Genova, am facut vreo 2 cercuri, pe urma am decis sa mergem in directia opusa, am mai facut 2 cercuri, si  pe urma am decis ca ne trebuie niste inspiratie. Trecusem deja cel putin o data pe linga un mic carrefour – ce idee buna.  Inspiratia era insa calda, asa ca noi, dupa o metoda ingenioasa, am plasat berea intr-un congelator, sub niste legume.  Intre timp, am analizat toate produsele din magazin –  am citit etichete de nucushoare, de dulcetsuri, de bomboane, am analizat carnurile si legumele.  Magazinul era insa mic si  noi cam dadeam de banuit vinzatorilor, care inca incepusera sa caute nu mai stiu ce in exact acel congelator cu legume unde se odihnea berea noastra. Nu prea se racise ea, insa berea e bere, mai ales intr-o zi calda.

in drum mai vazusem si un parc destul de placut, asa ca ne-am refugiat acolo, pe un scaun in apropierea unui loc de joaca pentru copii. Minori pe acolo nu erau, asa ca am savurat pe indelete cite un Moretti. Ma mai uitam eu cu jind la cei ce treceau cu bicicletele pe linga noi, insa chiar daca nu avea sa cumparam in acea zi, stiam ca avea sa fie in alta zi, cu siguranta.

Plimbarea a devenit dupa aia si mai placuta. Iarasi am facut vreo 2 cercuri, am ajuns la statia urmatoare de metro, pe urma ne-am intors si am luat-o de la capat. Am fost in gara, am trecut peste un pod, am schimbat directia de vreo 5 ori, pina am ajuns la o Esselunga. Ora era deja tirzie, o a 2-a bere era riscanta, asa ca ne-am aciuat pe bordura linga niste flori cu doar niste cremvushti, 2 kindere si o sticla mare de Nestea. Foarte comod, cit eram acolo, s-a parcat o bicicleta roz – insa planul nostru uragan de a o sustrage a fost intrerupt de catre paznicul Esselunga, care tot tragea cu ochiul la noi. Plus ca nu o voiam, era roz :)

Iarasi plini de energie, am facut drumul inapoi, care deja ne-a parut mult mai scurt. Insa, de data asta, am decis sa intrebam pe cineva daca stie ceva de piata. Si, cum era si de asteptat, piata se face doar simbata –  o informatie care ar fi fost utila cu vreo 2 ore in urma, insa, altfel, nu am mai fi avut o plimbare atit de placuta si nici nu ar mai fi avut povestea mea 2 parti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s