Why Vienna

Imi place mie orasul asta. Oamenii sunt calmi, linistiti, iti zimbesc, te lasa sa treci strada chiar daca trecerea de pietoni este la 5 m ….  Vorbesc incet, linistit, fara a gesticula si deci fara riscul de a scoate ochii cuiva. Unicii care vorbesc tare sunt studentii .. erasmus. In rest, totul merge lin.

Pai da, daca as trai si eu intr-un oras in care transportul public vine la timp si este curat, unde strazile sunt largi si deci nu este prea mult trafic, intr-un oras cu multe parcuri, cu multe locuri de joaca pentru copii, cu multe piste pentru alergat, pentru biciclisti, locuri special amenajate pentru sport, intr-un oras care este atit de frumos incit dupa colts mereu gasesti o biserica frumoasa sau pur si simplu, o cladire impresionanta…  Si inca au si Dunarea. Peste care trece Metro-ul, pe pod. Pe linga care poti merge cu bicicleta, sau cu rolele, intr-o zi insorita. In care potsi sa te scalzi.

E drept ca la moment bate vintul si nu este la fel de cald cum este, de exemplu, in Milano. Aerul aici insa este cu mult mai curat si mult mai placut. Are totusi Vienna si zile insorite. Ca cea de astazi, de exemplu. Are si un mic Wall Street  –  Vienna International Center. Are si Mall-uri multe. Are Palate, are si Castele. Are Gradina zoologica cu ursi Panda. Are de toate. Un singur lucru numai nu are. Alimentare deschise duminica.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s