Prima zi de scoala

De cind am venit in Vienna, nu prea am avut mare treaba de facut : niste chestii birocratice pe ici pe colo, card de student, cont in banca, nr de telefon, sa platesc niste taxe, sa imi deskid e-mail la univer –  kestii din astea. A, da, si trebuia sa fiu in mod obligatoriu prezenta la shedintsa informativa din 2 martie… insa am uitat, si nu m-am dus. Asa ca, pina acum, tot ce am facut eu este sa ma plimb prin oras, sa fac cumparaturi, sa imi incerc calitatile de bucatar si sa fac sport. Desigur, toate activitatile mentionate sunt folsitoare, insa eu am venit aici sa invat…. cica. A, si da, scriu regulat pe blog.

Deci, azi, in sfirsit, a venit si ziua in care am ore. M-am trezit eu dimineatsa dupa vreo 15 sunete de alarma, mi-am mincat cerealele cu lapte, nu am facut gimnastica asa cum fac deobicei, si …   m-am pornit la universitate. Aici in metro se poate intra si fara bilet, si nu cred ca sunt controlori pe undeva.

Privelistea de la intrarea in UZA 4 :)

Una din intrarile in WU. Ce se vede de la UZA 4 :)

Dar eu, fricoasa cum sunt, imi iau bilet cam mereu…  (de 3 ori am mers fara, dintre care 2 ori au fost mentionate deja pe blog :)   Azi deci, am decis ca nu pot decide daca sa iau bilet sau nu, si am zis ca daca metro vine in 2 min sau mai putin, intru fara bilet. Si, cu aceasta convingere, ajung eu la statie, si cind ma uit, 2 min … Ma bucur initial, insa, pe urma ma uit mai atent -2 min era la trenul ce mergea in directia opusa:(  Trenul meu avea 3 min de asteptare. Asa ca, 1.80 eur mai tirziu, eram pe peron, iar o mica particica din mine chiar voia sa intre controlorii. Daca acestia inca exista.  Dar nu, nu au intrat, asa ca data viitoare merg fara si gata.

<-- Bufet

Am ajuns la universitate cu vreo 45 min inainte de lectie. Am trecut prin cladirea principala ca sa indeplinesc o formalitate, iar apoi m-am indreptat spre UZA 4, unde aveam ora. Am stat eu nitel in cladirea principala si mi-am inchipuit ashezarea blocurilor, asa ca sa stiu in ce directie sa o iau, insa, cind am iesit pe linga biblioteca, am vazut ca sunt multe semne ce directioneaza oamenii spre UZA.  Sau spre Bufet –  loc de importantsa majora :)

Ajung eu in UZA 4, gasesc aproximativ unde este sala mea, si, fiindca ma ajunsese nitel foamea, caut un loc mai linistit unde sa imi maninc ouale fierte. In jurul meu se vorbea numai germana, dar eu m-am deprins deja. Azi am avut chiar si o conversatie in germana…  asa cum shedeam eu pe scaunele alea moi, vine un austriac inalt si blond, zimbeste, si intreaba :

” Grhishdisdwed sdhjsdfwheirw asdkbsaidwhuerw  asjdnsiruwe ? ”

Iar eu am dat fermecator din cap ca nu, locul de linga mine nu este ocupat, si mi-am miscat scurta ca sa ii fac loc. Deci, nu este totul pierdut inca :)

Pina la urma, am aflat ca cursul meu a fost anulat. Deci nu am mai avut azi ore, ci a trebuit sa ma inregistrez la alt curs. Insa, acesta pare mai interesant decit precedentul, asa ca tot ce se face se face spre bine.

Si deci, prima zi de scoala iarasi se amana. Pentru 12 martie. Pina atunci incep sa invat germana. Urati-mi succes.

Advertisements

One thought on “Prima zi de scoala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s